lunes, 7 de noviembre de 2016

1.INSTAL·LACIONS ELÈCTRIQUES.




La instal·lació elèctrica d'ús domèstic és un tipus d'instal·lació la qual el seu ús està destinat a sumuinistrar energia elèctrica  dins d'un edifici d'habitatges.
Les instal·lacions elèctriques consten de set parts:
Derivació individual: Les derivacions individuals han de juntar el comptador de cada abonat amb el interruptor de control de potència, instal·lat en l'interior de cada habitatge.


Línia de connexió: S'encarrega de connectar la xarxa de distribució amb la caixa general de protecció. Tant la línia de connexió com la xarxa de distribució pertanyen a les companyies elèctriques.

Les connexions es realitzen de manera aèria o subterrània, depenent del origen de la xarxa de distribució a la qual es connecta.

Caixa de protecció: És el primer element de distribució amb el qual conta la instal·lació d'un edifici, i els elements que es troben en el seu interior són els fusibles, que protegiran la instal·lació completa.
Aquesta caixa pertany a la comunitat de veïns dels edificis.
Centrals de comptadors: És el lloc dins de l'edifici on estan col·locats el comptadors de cada pis. L'encarregat de cada companyia mira ací el comptadors per a veure l'energia consumida.

Línia repartidora: S'encarrega de connectar la caixa general de protecció amb la cambra destinada a centralització dels comptadors.


Presa de terra: S’utilitza en les instal·lacions elèctriques per evitar el pas de corrent a l’usuari per una fallada de l’aïllament dels conductors actius. Consisteix en una peça metàl·lica, coneguda com pica, soterrada a terra amb molta poca resistència i si es possible ha d’estar connectada també a les parts metàl·liques de la estructura d’un edifici. Es connecta i es distribueix per la instal·lació per mitjà d’un cable de aïllant d’un color verdós i groguenc, que ha d’acompanyar en totes les seues derivacions als cables de tensió elèctrica, i ha d’aplegar a través de contactes específics en las bases d’endoll, a qualsevol aparell que disposa de parts metàl·liques accessibles que no es troben prou separades dels elements conductors del seu interior.

No hay comentarios:

Publicar un comentario